Stallet

 

På gården finns ridhus, 16x36 m, ridbana 60 x 20 m, skog/terräng med oändliga ridvägar runt knuten.

 

Alla hästar går ute dagligen i allt från stora skogshagar på flera hektar till mindre hagar samt rasthagar. Tävlingshästarna går oftast två och två i varje hage.

 

Vi utfodrar hästarna enligt samma ordning och rutin varje dag vilket innebär en lugn och säker stallmiljö för hästar och människor.

 

Vi har sju stallplatser i stora stallet och fyra i stostallet (till våra unghästar och avelssto i första hand)


I stora stallet finns torkrum för täcken, två uppbindningsplatser varav en med spolmöjlighet, foderkammare, varmt och kallt vatten. Boxarna är alla av godkända mått, en på 9 kvm och övriga 10 - 11 kvm. Boxarna har vattenkoppar med värmeslinga/alternativt vattenhink med värmeslinga.


Sadelkammaren är i en egen byggnad intill stallet där alla stallgäster har sina sadlar, träns och hästtillbehör. I och utanför sadelkammaren finns fikahörna med soffa, bord och stolar.


För att minimera höhantering i stallet har vi ett hönedkast från logen ner till en lucka i stallet. Vi arbetar ständigt för att förbättra stall- och arbetsmiljön för att hästar och människor ska trivas optimalt.


Båda stallen har mycket bra belysning med lysrörsarmatur båd i boxar och stallgång. Stallen är även utrustade med bild och ljudövervakning som används vid behov.

 

Uthyrning av boxplatser

I bashyran ingår morgon, lunch -och kvällsfodringar , ut- och insläpp, med undantag för ett insläpp/kvällsfodringspass/vecka, samt tillgång till ridhus med ridbana.

 

Övriga tjänster som vi erbjuder:

Fullservice, mockning, i ordningställande av foder, månadsvis

Fullservice, mockning och i ordningställande av foder, enstaka dagar

Lägga på täcke, månadsvis

Täckestvätt

Träning och utbildning

 

Sophie Lindström, C- tränare samt MSV C-domare i dressyr, driver träning- och utbildningsverksamheten på gården.

 

 

Välkommen till Stall Långkärr